Friday, 4 March 2011

kesakitan yg menyeksakan

      Helloo .. hurm,ttbe trase nk story pasal saket2 niy .. spe pena kene H1N1 sblm niy?? jeng jeng jeng .. aku la slah sowg nye yg tkne .. H1N1 tu da ar mrebak 1 ostel .. skli ngn aku2 skli kne .. huh!! H1N1 niy antre simtom2 nye batuk,demam tu sume ar an .. ala,byk risalah sal H1N1 dlu .. xkn x tau simtomnyee .. pngalaman aku kne H1N1 niy amat mnyeksakn aku .. kt skola dpt cuti semggu lw x silp .. so,kitowg pon blek uma ar .. bile da blek uma,my dad swoh aku bkurung dlm bilek .. xnk bnde tuh merebak .. al,maklumlaa lw jngkit kt adek2 aku lg ar tsekse mak ngan ayah aku nk kne jage .. bermule la kisah keskitn yg mnyeksakn aku yg ptme aku yg aku xkn lupe smpai bile2 .. H1N1

fuhh .. smbg blek ctew td .. dssbkn tkot adek2 aku jngkit,my dad p hntar aku kt sg besi,kt tmpt keje dye ade 1 bilik kosg kt situ .. my dad pkse dok bilek uh yg kluasn bilek nye lbey kurg slebar 2 meter stgh,pnjgnye lbey kurang 4 meter digabungkn skli ngn tnds yg mmpunyai kluasan 5kaki x 3kaki(huh!gye cm nk bwt ruma jew,gtaw ukuran sume nih .. haha .. mklumlaa,bkas plajar lukisan kejuruteraan an .. hehe) .. bilek tu hanye ade tilam,karpet skngkang kere tu ngn meje blaja bcmpur 1 kipas & 1 lmpu(detail pnye gua bg) .. tu lar ltar blkng bilik di mne aku dicmpk .. bygknla bilik sbesar tu,aku dikurung slame 5 ari .. arghh,amat mnyeksekn gare2 H1N1 ar .. x gune .. membr2 aku dok swonok2 kuar uma,g jejalan, aku dok tperap kt bilik uh cm owg gile .. rutin arian aku same jew slme 5 hri uh .. tiap ari psg nset,lgu Alexa-jgn kau lepas .. smpai hfal da haa .. smbil uh ade laptop sbijik,xde ternet .. men gme budak2 kt situ twpn psg CD .. tuw je lar pngubat kebosnan aku .. trse cm owg kne culik pon ade gak .. mne x nye .. tyme mkn ty ade owg antar mknan,bukak pintu bilik,aku pon mkan .. kkdg ade owg dtg mlwt .. kan kew srupe cm owg kne culik tuh .. kkdg uh mcm dok pnjare pon ade gak .. dok kt tgkap,tgok pmndgn luar .. sbijik cm dlm pnjre .. cane lar owg yg dok pnjare tu an .. gile bosan laa!!

huh! aku rase muke aku tyme uh nk kt same cm kt atas nih .. hmpir gile gayenye .. hoho .. seb baek lar bilik tu ade tingkap.. dpt lar jgak tgok pmandgn luar .. da ar xde sape nk teman time uh .. mesej?? eish,sy bukan kaki msj ye .. ahha(ley caye kew?) .. tp akhrnye aku msih slmat & hidup ag smpai skng .. papepon aku x mati kebosanan kt bilik tu .. hahak (bukannye nk ckp seb bek x mati disbbkn H1N1) .. aku bsyukur krne msih slmt hgge ke ariniy .. heE .. Alhamdulillah~
      oke2 .. tmat suda sdikit sbyk story H1N1 sy td tu .. klw kowg kne bwu tau cmne seksenye dok dlm bilik skecil tu .. ctew ke due sy yg amat mnyeksekn aku ialah .. jeng jeng jeng..... nak tau kew ape dye?? ia adalah.... sy patah kaki.


wahha .. pnglaman lar beb!!.. niy lari pecut pnye psal lar nih .. skng aku da lmbap da .. huhuu~ time tga wt ltihan uma sukan dok lari2 kt pdg skola tu,kaki aku bole plak tepleot .. tanah x rate .. p ape pon sy x jatuh yew .. ulang suare .. sy tidak jatuh yew .. huhu .. gile kew nk tgolek dpan owg rmai .. kne cover woo .. segan gak kang lw tgolek dpan2 tu .. haha ..  smpai grisan pnmat aku twos dudok .. kaki dah sah bdenyut-dnyut .. bngkak .. kwn aku yg sowg niy g lar pggl cegu niy yg juge wrden sy .. tp,yg menyirapnye an,bole plak cegu uh x caye aku ptah kaki .. pstu ckp yg aku hnye tseliuh jew .. ceh!! yola kn .. muke slamber jew .. cm xde rse pape .. owg kuat an .. hoho .. pstu pggl la lg sowg cegu nih .. akhrnye dilyan .. kakiku diltakkn ais .. blek la ke ostel dlm keadaan tjengkit-jengkit .. lpas dr pristiwe niy mule lar pnyeksaan aku yg ke2 yg aku igt smpai bile2 .. huhu .. aku dihntr ke klinik oleh wrden bsme kwn iaitu ammar & arip .. lpas g klinik aku blik rumaa .. then twos tido.

     Bgun pg xde rse pape kt kaki uh .. so,tlupe yg aku ptah kaki .. haha .. pg tu g ospital .. dok tgu glirn smpy ke tgahri .. gile pnye ar .. bosan yg amat .. pstu doctr ckp ptah kki .. 2 bhgn lak uh .. pstu den kono simen la .. stndrd ptah kaki .. tp bile da simen tu mmg tak stndrd owg ptah kaki lgsg .. gile pnye ar .. aku kne simen dr tapak kaki tu smpai lar ke pehe .. camane aku nk idup haa .. argghh!!!

     Mggu prtme!!
aku cube ntuk brtahan dgn kaki bsimen hgge ke paras pehe .. tp x than .. da ar brat .. gtal lak uh .. waa,sekse gile .. cube bnde gtal kowg x garu .. msti tsekse .. pstu cube kaki kowg tu kowg luruskn smbil kne ikat bnde berat .. pstu jalan n kekalkn cmtu .. sekse woo .. 3 hari kemudian....
aku da x than giler .. aku g amek gunting besi yg ntuk jahit uh,aku g ptong smpai paras bwh lutut .. arggh,akhrnye trse nikmat ade kaki .. hehe .. lpas je smggu aku bsimen,doctr tu swoh dtg blek ntuk cek .. bile jmpe jew doctr tu,dye tkejut .. "apsal smpai ltut jew nih" .. "sy da potg,x than sgt" .. "lpas niy g bilik simen,simen blik" .. aku tpakse bjalan ngn aty yg brat kew bilek simen .. ~

     lpas da simen tu,aku tgok blek kaki aku .. huh! alngkah tkejutnye diriku bukan kepalang .. haha .. kne simen smpai da nk ke kangkang da .. cehh .. mati lar aku cmniy .. hwaaa~ tp,aku akur kehendak doctr tu bile dye g simen smpai situ .. redha jew laa .. huuU~ ..

    mggu kedue,ketige&keempat!!
aku dok melepek kt uma cm boss .. huhu .. dduk tgok tv .. nk mkn owg tolg amekkn .. hehe .. nk buang air?? lu pikir la sendiri .. ahha ..nk buang air uh,alahai,rse mcm lari marathon kt dlm tnds tu .. pham2 lar sndri nk buang air lam keadaan kaki bsimen smpy pras pehe cmne .. haha :P 

bpeluh dlm tnds  -.-"
aku dok bmalas kt uma p x gemok pon sbb aku slalu marathon dlm tnds .. haha .. eish,ctew sal bnde nih ptotnye sensored .. ahha .. bulan strusnye simen ku dibuke shngge pras lutut .. waa,gile hepi ar .. ringn sket kaki nih .. sendi lutut aku pon sakit coz sbulan x gerak .. akhrnye khidupan aku slme sbulan lam keadaan kaki bsimen hgge ke lutut tdak mghadapi sbrg msalah.
     bulan ketige!!
simen di kaki ku dibuke spenuhnye .. perghh,kaki aku cm owg isap dadah .. kwus gile .. mlas da lar nk ctew pnjg2 sal sakit nih .. x senonoh .. haha .. p bulan ke tige niy laa aku g skola .. so,aku pnye cuti ialah 3 bulan .. lme ark?? heE .. oleh sbb bnde2 niy lar sy jdik budak bengap!! .. ape bole bwt .. redho jewlaaa  T_T
    so,kowg jge lar diri kowg tu elok2 smntre mseh sihat niy .. sihat sblm sakit!!

Kesimpulannye,sy nk menyatakan agar tuan2 & puan2 sklian agar sntiase brhati-hati & mnjage diri anda sumue dgn baek dismping mmentingkn kesihtn serte kslmtn diri anda & jge org2 disekeliling anda .. hahak .. (ape aku mepek niy) .. utamakan kesihatan!! so,lu pikir la sndri .. assalamualikumm~ :D

2 comments:

  1. kesian,,byk tol dugaan ko,,hehe,,lek k~

    ReplyDelete
  2. ahha .. mmg ponn .. lw kputusn spm aq mslah,, haishh,mmg x tau nk ckp ape ar .. hehe

    ReplyDelete

bile da tlintas pape kt otak tu jgn pkir byk ..
komen jew tross :)